Probiotica, een nieuwe kijk op huidverzorging

Er wordt steeds vaker gesproken over Probiotica in huidverzorging en weet je waarom? Het werkt. De positieve resultaten zien wij dagelijks in de salon. Huiden met acne, gevoeligheid, huidveroudering of andere disbalans hebben stuk voor stuk baat bij probiotica.

Waarom Probiotica voor de huid?


Een microbe is een eencellig organisme. Er zijn verschillende soorten: bacteriƫn, virussen en gisten. Het totaal van alle microben op en in het lichaam heet het microbioom van de huid. Dit complexe ecosysteem dient in balans te zijn. Wanneer dit niet het geval is treden huidproblemen op: eczeem, rosacea, acne en huidveroudering. Door verschillende oorzaken zoals wassen met een hoge PH zeep, antibiotica, chloor in het drinkwater, algemene hygiƫne en gebrek aan contact met de natuur is onze diversiteit aan microben afgenomen.

Probiotische huidverzorging zorgt ervoor dat deze diversiteit en daardoor balans weer terug komt. Esse bezaait de huid met probiotische microben die de strijd aangaan met de soorten die zorgen voor disbalans en huidveroudering en voedt de huid met prebiotische voedingsstoffen die alleen de goede microben voeden met als resultaat dat het microbiologische milieu op de huid verbetert. Het resultaat: een gezonde stralende huid!

In onderstaand filmpje zie je hoe probiotica voor de huid precies werkt.